Borusan’a “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ödülü!
Yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen Borusan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı, yeteneğin cinsiyeti olmadığına dikkat çeken filmi ile Social Media Awards Turkey’de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.
Borusan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile özel bir video film hazırladı. Bu film Marketing Türkiye ve BoomSonar iş birliği, Deloitte uzmanlığıyla düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı sosyal medya yarışması Social Media Awards Turkey’de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.
Filmde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın kadrosuna alınacak yeni sanatçıları belirlerken uyguladığı yöntem anlatılıyor. Orkestra jürisinin üyeleri cinsiyet ayrımına neden olmamak için seçmeler sırasında müzisyenleri göremeyecekleri şekilde bir perdenin arkasından dinliyor. Böylece müzisyenler cinsiyetlerine göre değil, sadece yeteneklerine göre değerlendiriliyor. Hazırlanan filmde bu uygulama öyküleştirildi ve jürinin perdenin ardından Bach çalan bir müzisyeni nasıl değerlendirdiği sinematik bir dille anlatıldı.
Kazanılan ödülle ilgili bir açıklama yapan Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş şunları söyledi:
“Tüm dünyada ve toplumumuzda fırsat eşitliğine dayalı bir kültürün içselleştirilmesi ve kadınların kariyerlerini geliştirme yollarının açılması bizim için çok önemli. Bu konuda çok yoğun çalışıyor ve iş dünyasının öncüleri arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası düzeyde de bizim bu alanda yaptıklarımız örnek alınıyor. Borusan Eşittir Platformu’nun çalışmaları ve uygulamaya koyduğumuz Cinsiyet Gözlüğü programıyla birçok ilke imza attık. Bu çalışmalarımızı destekleyen ve onların devamı niteliği taşıyan 8 Mart video filmimizin kazandığı ödül çalışmalarımızın yaygın bir şekilde takdir edildiğini gösteren bir gelişme oldu ve bizi bu konuda daha da fazla çalışmak yönünde teşvik etti.”
Borusan bünyesinde kurulan “Borusan Eşittir” toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için çalışmalar yapıyor. Bu yıl uygulamaya konulan “Cinsiyet Gözlüğü” programı ile de önemli bir adım atıldı. Bu program sadece toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir iş kültürünü desteklemekle kalmıyor; aynı zamanda Borusan şirketlerindeki kadın çalışan ve yönetici sayısını artırmak, kadınların profesyonel kariyerlerini desteklemek yönünde somut performans hedefleri koyuyor. Bu alandaki performansın düzenli olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.